Hjem - Lions Greve

Menu

Brilleindsamling

Lions Brilleindsamling

Lions Greve indsamler erfarne gamle briller, som efter opretning og bestemmelse af styrke sendes videre bl. a. til øjenklinikken på Masanga hospitalet i Sierra Leone og en øjenklinik i Burkina Faso.Nu er der gang  forsendelsen til Multicenter Syd i Nykøbing Falster.
4.000par erfarne briller på vej.

I forbindelse med Eu-og Folketingsvalgene i maj og juni fik vi samlet 150 par briller ind ved 5 valgsteder i Greve Kommune.
Dine brugte briller kan afleveres til:
Optikeren
på Olsbæk Strandvej 33 i Greve

  • I Lionsåret 2019-20 er der indtil april blevet indsamlet 1.557 par briller der sendes til Multicenter Syd senere på året.
  • Lions Greve har aftale med Thiele Briller i Støden og Ro's Torv i Roskilde, Pilborg Optik I greve Midtby Center og OPTIKEREN på Olsbæk Strandvej 33, Greve  om indsamlinge af erfarne briller.
  • Ved Eu- og folketingsvalget sidste år blev der indsamlet 135 par briller på Krogårdsskolen, Mosedeskolen og i Hundigehallen. Tak til alle der afleverede deres erfarne briller..
  • Fra 2009 til 2018 er der blevet indsamlet 17.693 par briller til genbrug

Brillerne der indsamles af Lions Greve sender vi videre til Multicenter Syd i Nykøbing Falster hvor de bliver gjort i stand og styrken målt ud. De klargjorte briller anbringes i en lille plastikpose med oplysning om brillens styrke for højre og venstre øje og med angivelse af afstanden mellem de optiske centre i glassene (pupilafstanden).
Derefter bliver de pakket i æsker med 25 par briller i hver.
Plus-briller i blå kasser og minus-briller i røde kasser.
Den videre befordring til relevante udleveringssteder, herunder øjenklinikken på Hospitalet i Masanga i Sierra Leone, bliver varetaget af DANIDA i samarbejde med bl.a. Mærsk.

På verdensplan har Lions Clubs International Foundation oprettet 17 brilleindsamlingscentre i henholdsvis Australien, Canada, Frankrig, Italien, Spanien, Sydafrika og USA.

Gennem disse centre har Lionsklubber indsamlet mere end 230.000 genbrugsbriller hvormed man har hjulpet tusinder af mennesker til en bedre tilværelse.

Da store kystområder af Sri Lanka blev ramt af tsunamien i december 2004 mistede tusindvis af mennesker deres hjem og dermed også deres briller, så deres mulighed for at kunne se ordentligt blev ødelagt.

I et samarbejde mellem Lions på Sri Lanka og Lions i Massachusets, USA, blev der formidlet mere end 30.000 briller til fordeling
blandt de ramte mennesker.

Følg Lions