Lions Greve

Lions Club GreveAktiviteterStøtteprojekter

Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk
Klub nyheder RSS-feed
Hvad er RSS?

Klik her for besøge Nextwave

Brilleindsamling

Lions Greve indsamler brugbare gamle briller, som efter opretning
og bestemmelse af styrke sendes videre til
øjenklinikken på Masanga hospitalet i Sierra Leone og
en øjenklinik i Burkina Faso.

Dine brugte briller kan afleveres til:

Optikeren på Olsbæk Strandvej 33 i Greve

i 2016 er der pr. 25. april indsamlet 304 par briller til genbrug
2015 indsamledes 1.789 par briller til genbrug
2014 indsamledes 1.794 par briller til genbrug
2013 indsamledes 2.036 par briller til genbrug
2012 indsamledes 1.854 par briller til genbrug
2011 indsamledes 2.167 par briller til genbrug
2010 indsamledes 1.456 par briller til genbrug
2009 indsamledes 1.123 par briller til genbrug

Brillerne der indsamles af Lions Greve sender vi videre til Multicenter Syd i Nykøbing Falster hvor de bliver gjort i stand og styrken målt ud. De klargjorte briller anbringes i en lille plastikpose med oplysning om brillens styrke for højre og venstre øje og med angivelse af afstanden mellem de optiske centre i glassene (pupilafstanden).
Derefter bliver de pakket i æsker med 25 par briller i hver. Plus-briller i blå kasser og minus-briller i røde kasser.
Den videre befordring til relevante udleveringssteder, herunder øjenklinikken på Hospitalet i Masanga i Sierra Leone, bliver varetaget af DANIDA i samarbejde med bl.a. Mærsk.

På verdensplan har Lions Clubs International Foundation oprettet 17 brilleindsamlingscentre i henholdsvis Australien, Canada, Frankrig, Italien, Spanien, Sydafrika og USA.

Gennem disse centre har Lionsklubber indsamlet mere end 150.000 genbrugsbriller hvormed man har hjulpet tusinder af mennesker til en bedre tilværelse.

Da store kystområder af Sri Lanka blev ramt af tsunamien i december 2004 mistede tusindvis af mennesker deres hjem og dermed også deres briller, så deres mulighed for at kunne se ordentligt blev ødelagt.
I et samarbejde mellem Lions på Sri Lanka og i Massachusets, USA, blev der formidlet mere end 30.000 briller til fordeling
blandt de ramte mennesker.

Klik her for at sende en mail til Lions Danmark