Mæslingeprojekt

Lions Clubs International Foundation (LCIF) har iværksat en stor og vigtig kampagne på verdensplan:

Kampen mod Mæslinger
Blot én vaccination, der koster 1 US dollar gør et barn immunt overfor mæslinger.
Det er Lions mål, at sygdommen skal være udryddet i 2020.

Hvorfor er det så vigtigt?

Mæslinger er en ekstremt smitsom sygdom, der forårsager følgeskader som tab af hørelse, synsnedsættelse og hjerneskader.

Faktisk dør der ca. 450 børn hver dag af sygdommen.

Lions kæmper ikke alene!

I 2010 gav Bill & Melinda Gates Foundation et legat, som gjorde det muligt for Lions at starte denne kampagne.

På Lions Convention i Hamborg i 2013 besluttedes det at indsamle 30 millioner US dollars. Siden dengang er det lykkedes for Lions i samarbejde med Bill & Melinda Gates Foundation og engelske Department for International Development at indsamle over 60 millioner US dollars.
I alt er det herved blevet muligt at kunne vaccinere mere end 87,7 millioner børn.
For første gang i historien er antallet af dødsfald på grund af mæslinger herved blevet nedbragt til under 100.000 om året

Målsætningen for Lions Clubs Danmark:
At nå en indsamling på 59.000 US $ inden 30. juni 2013.
Dette mål er nået forlængst, men aktiviteten fortsætter stadig her i 2019, hvor Lions Danmark har afsat uge 5 2019 (28. januar til 3. februar) som kampagneperiode.