Brilleindsamling

Lions Brilleindsamling

Lions Greve indsamler brugbare gamle briller, som efter opretning og bestemmelse af styrke sendes videre til øjenklinikken på Masanga hospitalet i Sierra Leone og en øjenklinik i Burkina Faso.

Dine brugte briller kan afleveres til:
Optikeren på Olsbæk Strandvej 33 i Greve

• I 2019 er der pr. 1. februar indsamlet 29 par briller til genbrug
  • i 2018 indsamledes 1892 par briller til genbrug
  • 2017 indsamledes i alt 1.659 par briller til genbrug
    Heraf blev der ved kommunalvalget i november 2017 ved stemmestederne på Arenaskolen, Holmeagerskolen, Krogårdsskolen og Mosedeskolen indsamlet 442 par brugte brille
  • 2016 indsamledes 1.923 parbriller til genbrug
  • 2015 indsamledes 1.789 par briller til genbrug
  • 2014 indsamledes 1.794 par briller til genbrug
  • 2013 indsamledes 2.036 par briller til genbrug
  • 2012 indsamledes 1.854 par briller til genbrug
  • 2011 indsamledes 2.167 par briller til genbrug
  • 2010 indsamledes 1.456 par briller til genbrug
  • 2009 indsamledes 1.123 par briller til genbrug

Brillerne der indsamles af Lions Greve sender vi videre til Multicenter Syd i Nykøbing Falster hvor de bliver gjort i stand og styrken målt ud. De klargjorte briller anbringes i en lille plastikpose med oplysning om brillens styrke for højre og venstre øje og med angivelse af afstanden mellem de optiske centre i glassene (pupilafstanden).
Derefter bliver de pakket i æsker med 25 par briller i hver.
Plus-briller i blå kasser og minus-briller i røde kasser.
Den videre befordring til relevante udleveringssteder, herunder øjenklinikken på Hospitalet i Masanga i Sierra Leone, bliver varetaget af DANIDA i samarbejde med bl.a. Mærsk.

På verdensplan har Lions Clubs International Foundation oprettet 17 brilleindsamlingscentre i henholdsvis Australien, Canada, Frankrig, Italien, Spanien, Sydafrika og USA.

Gennem disse centre har Lionsklubber indsamlet mere end 230.000 genbrugsbriller hvormed man har hjulpet tusinder af mennesker til en bedre tilværelse.

Da store kystområder af Sri Lanka blev ramt af tsunamien i december 2004 mistede tusindvis af mennesker deres hjem og dermed også deres briller, så deres mulighed for at kunne se ordentligt blev ødelagt.

I et samarbejde mellem Lions på Sri Lanka og Lions i Massachusets, USA, blev der formidlet mere end 30.000 briller til fordeling
blandt de ramte mennesker.